Ny bock till Nordens Ark

Nu är det livat bland getterna i snögetshägnet på Nordens ark. Den gamla avelsbocken har äntligen fått en ny ung ersättare. Efter sex månaders karantän har nu bocken Bernt släppts in hagen.
Snögetsbocken Bernt kom i december från Berns Djurpark. Under sex månader har han varit på Nordens Arks klövisolering för att genomgå tester och prover. I isoleringen har Bernt haft sällskap med Hinchin, en snöget född –98. Hinchin är den sista avkomman från den gamla snögetsbocken på Nordens Ark och kommer nu att föra viktiga gener vidare. Det visade hon prov på då hon förra veckan nedkom med en killing. Hela familjen är nu utsläppt i den vilda delen där man som besökare kan se dem. Killingen är full av liv och visar redan att den är en duktig klättrare, då mamman ofta får sin unge klängande på sin rygg. Fakta: Snögeten lever i Klippiga bergen i USA och Canada. Den är inte akut hotad idag, men har försvunnit från stora delar av sitt utbredningsområde. Snögeten lever i bergen och är kända för sin förmåga att klättra och sin täta värmeisolerande päls. Nordens Ark håller en grupp snögetter och välkomnar nu det nya tillskottet i anläggningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".