Collins och Aikman läggs ner

Ett hundratal blir av med jobben när Collins och Aikman lägger ner fabriken i Högsäter. De centrala förhandlingarna slutade i oenighet och 105 anställda sägs upp.
Varslen kom för en månad sedan, då fanns 130 anställda varav ett tjugotal fått jobb på företagets fabrik i Skara. Det USA-ägda Collins och Aikman som tillverkar bilinredningsdetaljer är Högsäters största industri. Som skäl för att lägga ned aanger Bo Claeson, som är chef för verksamheten i Sverige, att lönsamheten i Högsäter varit dålig i flera år. Högsäter i norra delen av Färgelanda kommun har 750 invånare. Arbetslösheten i Färgelanda kommun ligger på drygt fyra procent. Läget är betydligt värre i norra Dalsland. Där ligger arbetslösheten runt tio procent i Åmål, Bengtsfors och Dals Ed. I Bengtsfors är omkring 150 personer på väg att mista sina jobb efter varsel på Omninova och Segerström Automotive under våren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".