Rovdjursdebatten rullade vidare i Torsby

I Torsby genomfördes igår en politisk debatt och en manifestation för en ny rovdjurspolitik. Arrangörer var Jägareförbundet och Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik.

Publiken var ett par hundra, mestadels män, och i debatten var samtliga sju riksdagspartier representerade. Men trots att dom försökte ställa sig på jägarnas var det få som lät sig imponeras i publiken.

- Dom sitter hela tiden här och talar om en stockholmspolitik, sa Uddevallabon Stig Hansson, ordförande i Folkaktionen Ny Rovdjurspolitiks avdelning i Västra Götaland.

Partirepresentanterna försökte nästan undantagslöst ställa sig bakom kraven om tuffare tag mot vargarna. Bland annat förespråkades utökade rättigheter för jägare för att försvara sina hundar från rovdjursangrepp.

Men från publiken möttes politikerna mest av skepsis och Stig Hansson som rest till Torsby från Uddevalla var mycket kritisk, mot i synnerhet socialdemokraterna. 

- Politikerna håller inte måttet. Dom är inte konkreta i sina svar. En landsbyggspolitiker ska föra landsbyggdspolitik och inte Stockholmspolitik, sa han.