Sannäs räkor överlever

Det blev i dag klart att två personer tar över Sannäs räkor. De nya ägarna räknar med att produktionen ska vara i gång redan nästa vecka.
Idag blev det klart att Bertil Lekting, nuvarande vd för Sotenäsbostäder , och hans kompanjon Lennart Packendorff, företagare i Göteborg, tar över konkursdrabbade Sannäs räkor. Båda har satsat stora belopp, trots att ingen av dom har någon bakgrund i branschen. Packendorff driver ett företag i Göteborg som sysslar med fartygsunderhåll och Bertil Lekting lämnar sitt jobb som vd i Sotenäs kommunala bostadsbolag vid årsskiftet. 15 anställda blev av med jobbet när Sannäs Räkor gick i konkurs i början av juni. Lennart Packendorff säger till Radio Väst att företaget har behov av alla som har erfarenhet i branschen och dom som vill kommer att få anställning i det nya företaget. När det gäller produkterna, konserverade skaldjur av olika slag, säger Lennart Packendorff att dom vill utveckla sortimentet och bland annat satsa på kalla färdiga maträtter av olika slag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".