Ännu inget besked till chaufförer

Igår, onsdag, var dagen då den nya ägaren till företaget Bonum-Transport i Mellerud hade lovat chaufförerna att lämna besked om hur det blir med deras uteblivna löner. Men det blev aldrig något besked.Den nye ägaren, Sven Ekman hävdar att han talat med chaufförerna, men enligt de chaufförer som Radio Väst talat med är det inte sant.
Radio Väst har flera gånger tidigare uppmärksammat företaget Bonum transport i Mellerud. Den tidigare ägaren har två konkurser bakom sig från i början av 90-talet- innan han blev ansvarig för Bonum transport. Men kronofogdemyndigheten begärde även det företaget i konkurs. Tidigare i veckan fick han trafiktillståndet på sina lastbilar indraget av länsstyrelsen- vilket innebär att den NYE ägaren inte har några bilar att frakta varor med. Men man kan ju fråga sig varför den nye ägaren tar över ett skuldtyngt företag där lastbilarna inte ens har körtillstånd. Det verkar vara en orimlig ekvation och misstankarna om att den nye ägaren enbart agerar som en bulvan växer sig allt starkare. De anställda chaufförerna på Bonum transport sitter i en rävsax. Dom har inte fått ut sina löner sedan ett par månader tillbaka. Och deras hopp är att konkursförhandlingarna på det nersolkade företaget inleds så snabbt som möjligt. För det är först då, när och om företaget begärs i konkurs, som chaufförerna kan få ut några pengar när den statliga lönegarantin träder i kraft. Men konkursförhandlingarna har skjutits upp. Det senaste budet är att förhandlingarna ska hållas den 30 juli i år. Och det återstår att se om ägaren dyker upp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".