Evakuering efter lokala skyfall

I Mustadsfors och Mellerud har räddningstjänsten jobbat hårt inatt med att få undan vattnet efter lokala,men kraftiga skyfall.
12 gamla människor fick utrymmas från Ängbäcksgården som blev översvämmad med omkring två meter vatten. De fördes till Dalands sjukhus och ett intilliggande äldreboende. Fyra hyreshus är drabbade liksom ett stort antal enskilda villor. Flera vägar i området är underminerade. Det berättar räddningstjänschefen i Bengtsfors Mats Tengvall, för Radio Väst. Sammantaget föll 120 mm regn på tre timmar. Fortfarande återstår en del pumpning och annat återställningsarbete. Även i Mellerud var räddningstjänsten på plats långt in på natten efter liknande lokala skyfall. Minst ett fyrtiotal fastigheter svämmade över. Nu råder allmänt kaos hos många både privatpersoner och andra som fått sina fastigheter översvämmade, säger Patrik Tellander på räddningstjänsten där.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".