Ljungskile knep en poäng mot IFK Norrköping

0-0 slutade matchen mellan LSK och gästerna från Norrköping. En ganska trålig tillställning där ett stolpskott från gästernas Pierre Gallo var matchens höjdpunkt.

Inför matchen verkade det som att det kunde bli en ganska öppen historia. Det blev det inte. Matchen mellan Ljungskile och IFK Norrköping kan ha varit en av de mest stängda tillställningar som spelats på HA Bygg arena i år. De 1.155 personer som hade tagit sig dit på måndags-kvällen fick vända hem besvikna.
Matchens första 25 minuter var en enda lång gäspning. Hetaste läget i den första halvleken fick Ljungskiles Martin Smedberg efter en snabbt slagen frispark av Cedomir Zarkovic. Smedberg tog med sig bollen i fart och avslutet var bra tätt intill stolpen men gästernas målvakt var med på noterna.
I den andra halvleken blev tempot något högre. Framför allt efter att gästerna gjort ett par byten. Men de riktigt heta chanserna uteblev. Pierre Gallo slog förvisso en frispark från höger-ytter-läge rakt i bortre stolpen. Men hade den gått in så hade det varit mer en missbedömning från LSK-målvakten Niklas Svensson än en bra prestation av Gallo.
En match som alltså inte kommer att gå till historien och där 0-0 får betäcknas som ett rättvist resultat.
MATCHFAKTA
Ljungskile SK - IFK Norrköping 0-0 (0-0)
Publik: 1.155 personer