Uddevallabranden kan vara anlagd

Efter storbranden i Uddevalla natten till igår så söker polisen nu fler vittnen. Polisen utesluter inte att branden är anlagd, men har ännu inga misstänkta.

Branden började i en container intill den utbrända möbelaffären, det fastställde polisens utredare i morse.

Men varför det började brinna, det är inte klart än. Det kan vara självantändning, det kan också vara så att någon har hjälpt till med att tända på.

Polisen har säkrat prover i containern - om det fanns spår av brännbara vätskor. Och det kan ta tre-fyra veckor innan de proverna är framme.

Och nu är polisen intresserad av fler vittnesuppgifter än dem man redan har - om någon har sett något avvikande vid Junogatan efter midnatt, personer eller fordon.

Vid branden förstördes alltså möbelaffären totalt med mångmiljonskador som följd. Ett gym fick också skador, så pass att kunderna nu hänvisas till ett annat Uddevalla-gym. Och en social dagverksamhet för ett 20-tal personer ska kunna starta i nya lokaler mot slutet av veckan. För de 250 bowlarna som inte har nån bowlinghall gäller ett första besked om att spel kan vara möjligt igen om 3 - 4 veckor - banorna tycks vara oskadda, mot alla odds.