Kräver strängare straff för Strömstadsmord

De båda män som dömdes för att ha dödat en äldre man i Strömstad i vintras ska ha strängare straff. Det tycker åklagaren ,som överklagat domen idag.
Åklagaren yrkar på att den äldre av männen ska få livstid och den yngre tio års fängelse. Den 69-årige Strömstadsbon dödades i vintras genom att den ene mannen, den yngre, först slog honom med ett järnrör i huvudet och lämnade honom kraftigt blödande på golvet, och sedan högg den andre mannen honom i halsen Historien bottnar i en konflikt om bl a pengar mellan den äldre av dom åtalade och den dödade mannen. Tingsrättens dom, som kom i onsdags, säger att den äldre mannen anstiftat ett försök till mord, för det fick han tio års fängelse , och att den yngre gjort sig skyldig till mordförsök, för det fick han sju års fängelse. Åklagaren vill rätt och slätt döma båda för mord.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".