Inget åtal mot polispersonal

Det blir inget åtal mot den personal hos Trollhättepolisen, som tog hand om den 35-årige vänersborgare som dog i en fyllecell i vintras.
På morgonen den 19 januari lämnade 35-åringen NÄL, där han varit under natten. Han stal då en flaska handsprit och dödsorsaken är alkoholförgiftning, enligt obduktionen. Personalen på NÄL larmade polisen, som satte mannen i arresten för att nyktra till. De såg till honom varje kvart, men när han bedömdes vara tillräckligt nykter för att släppas vid middagstid, var han död. Att han druckit handsprit var inte något skäl för personalen att behandla honom annorlunda, säger chefsåklagare Thomas Wennerstrand, som beslutat att lägga ner förundersökningen. Men trots att polisen inte har gjort nåt fel i det här fallet, så vore det ändå bättre med sjukvårdspersonal i tjänst i polisens arrester, för att vara riktigt på den säkra sidan, säger Thomas Wennerstrand. Det har tidigare funnits på försök, bland annat i Trollhättan på 80-talet, och en statlig utredning kom nyligen med förslaget att införa sjukvårdspersonal hos polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".