Vägräcken kan rädda liv

Två kvinnor omkom och tre män skadades svårt i trafikolyckan i helgen. Enligt Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Vägverket, hade ett sidoräcke kanske kunnat rädda liv.
Det var natten till i söndags som en bil gick av stadsmotorvägen genom Uddevalla. Två unga kvinnor omkom och tre unga män skadades svårt. Enligt Bo Sörman, trafikutredare, har polisen ännu inte hittat någon naturlig förklaring till olyckan. Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Vägverket, säger till Radio Väst att sidoräcken på vägarna ofta kan rädda liv. På vissa vägar har dödligheten minskat med 50-75 procent när man haft vägräcken. De tre män som skadades svårt kommer att klara sig, det säger Ulf Gustavsson på informationsavdelningen på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Två av männen kommer att klara sig utan framtida men, medan den tredje mannen har allvarligare skador och behandlas på neurointensiven på Sahlgrenska. Hans tillstånd betecknas ändå som stabilt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".