Hyresgäster åker ut

Det kom som en chock för hyresgästerna på Ringgården i Ånnerud att det planeras ett utvecklingshemmet för ungdomar där. De har inte fått veta att huset ska säljas.
Företaget Mindset, som i huvudsak har kompetens utbildning för företag, vill starta utvecklingshem för killar i åldern 16-24 år, som har omhändertagits eller dömts till vård, på Ringgården i Ånnerud, strax norr om Högsäter. Ansökan kom till länsstyrelsen i slutet av maj, och företaget beräknar att få ett svar den 1 september. Om allt går enligt planerna kan verksamheten börja småskaligt i den tomma lägenheten mitt emot familjen Berg första oktober. Efter det vill företaget även ta över de andra lägenheterna, men det har inte de nuvarande hyresgästerna informerats om av den nuvarande ägaren som ska sälja huset till företaget. Familjen Berg på Ringgården fick reda på planerna för deras hus av en slump, när barnen hittat en mapp i trädgården som glömts kvar av de eventuella nya ägarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".