Omdömen om maken i journalen

När Nels Fasth från Vargön läste sin hustrus sjukjournal fick han en obehaglig överraskning. Den var fylld av nedsättande omdömen om honom själv.
Nels Fasth och hans hustru har varit gifta i 51 år. Sedan två år vistas hon på sjukhemmet Gläntan i Vänersborg. I en anteckning av en läkare den 11 juni i år står det att maken, alltså Nels Fasth, har varit aggressiv när han besökt sin fru på sjukhemmet och börjat skrika. På flera ställen i journalen står det också att Nels Fasth är svår att samarbeta med, att han skall hålla sig borta från sjukhemmet att han är u psykisk obalans och att han själv behöver behandling. Av anteckningarna i sjukjournalen får Nels Fasth också veta att han blivit polisanmäld, vilket han inte visste om. Nu har Nels Fasth fått löfte av socialstyrelsen att anteckningarna om honom själv i hustruns sjukjournal skall bort.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".