1 av 11
Segerjubel efter att Fryxellska skolan klass 5A vunnit den andra kvartsfinalen. Foto: Monica Elfström/SR.
2 av 11
Programledare Johanna Ravhed intervjuar Fryxellska skolans lag Jonathan Segerström och Klara Östlund och experten Thilda Anvemyr, direkt efter att de svarat rätt i den avgörande stegen. Foto: Monica Elfström/SR.
3 av 11
Fr v Fryxellska skolans Jonathan Segerström och Klara Östlund, programledare Johanna Ravhed, och Jennifer Lind och Måns Helldin från Ängshagenskolan. Foto: Monica Elfström/SR.
4 av 11
Jennifer Lind och Måns Helldin tävlar för klass Eken 5 Ängshagenskolan, Sala. Foto: Monica Elfström/SR.
5 av 11
Klara Östlund och Jonathan Segerström tävlar för klass 5A Fryxellska skolan, Västerås. Foto: Monica Elfström/SR.
6 av 11
Experter Fryxellska skolan fr v Axel Andersson, Thilda Anvemyr, Arvid Zetterberg. Foto: Monica Elfström/SR.
7 av 11
Experter Ängshagenskolan, fr v Pål Flodin, Linnéa Rosén och Lies Youceti, experter klass Eken 5 Ängshagenskolan, Sala. Foto: Monica Elfström/SR.
8 av 11
Spännande värre för två av Ängshagenskolans experter Lies Youceti och Pål Flodin. Foto: Monica Elfström/SR.
9 av 11
Det var hög stämning i publiken när Ängshagenskolan från Sala mötte Fryxellska skolan från Västerås i den andra kvartsfinalen i Vi i femman i Västmanland. Foto: Monica Elfström/SR.
10 av 11
Klass 5A Ängshagenskolan, Sala.
11 av 11
Klass 5A Fryxellska skolan, Västerås.

Fryxellska - Ängshagenskolan 15-12

Kortversion
5:30 min

Det blev klass 5A från Fryxellska skolan i Västerås som kammade hem segern i den andra kvartsfinalen över klass Eken 5 från Ängshagenskolan i Sala.  Slutresultatet blev 15-12 till Fryxellska.

Men det var så jämnt det kunde vara. Innan den avgörande Stegen hade båda lagen 12 poäng. Båda lagen valde sedan samma svårighetsgrad, men det var Fryxellska som kunde svaret på frågan om ishockeyspelaren. Henrik Sedin var svaret som gav dem segern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".