Fråga urogynekologen

Tisdag 31 oktober

Står du och hoppar i kön till toan innan bion?
Dricker du liter efter liter vatten för att hålla kroppen i trim?
Fick du en chock efter första förlossningen när gynekologen började prata om bäckenbottenmuskulaturen, du visste överhuvudtaget inte att det fanns några muskler där? Kropp & Själ tar i tu med myter om sanningar om kissande och drickande. Urogynekologen Gunilla Tegerstedt svarar på frågor om allt från kissvanor till urinvägsinfektioner i det direktsända telefonväkteriet.

Dessutom handlar det om hur en anorektiker tänker. Doktoranden Linda Johansson har kartlagt minnen och tankemönster hos personer med ätstörningar.

Falsk propaganda sprids välden över om steriliseringsdrogen Progesterex, ett medel som inte finns. Ett knep i marknadsföringen är att sno äkta forskaridentiter och använda de som falska experter. Sjuksköterskan och doktoranden Birgitta Olofsson från Umeå har blivit utsatt. Tro inte på kedjemail med information om läkemedel eller naturläkemedel varnar professor Björn Beerman, Läkemedelsverket. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".