Träna utan att träna

Går det att träna utan att egentligen träna? I en serie reportage letar Kropp & Själs reporter Maria Sveland efter genvägarna, mitt i shoppingturen eller pulkabacken. Ledsagare är personlige tränaren Mats Bergwall, som fick fart på Fredrik Reinfeldt innan valet. Han har gjort ett specialprogram för att träningsovillige Maria ska kunna få in mer träning i vardagen - utan att egentligen träna.

Behöver man egentligen röra sig för att bränna energi? 
I första delen provar Maria bland annat på en vibrationsplatta.

Det sägs ju att man bränner energi även när man egentligen inte gör något: när man blir masserad, sitter i bastun, eller när man sover. Mats Bergwall är skeptisk, men har små knep  för hur man ändå kan öka förbränningen, till exempel under  massagen.

Oftast handlar vardagsträningen inte så mycket om vad man  gör, utan HUR. Hur man tar sig till jobbet – eller hur man shoppar... 

Om man har barn så gör man ofta rätt många  energibrännande aktiviteter. Men man kan öka på förbränningen ännu mer. Mats och Maria snörar på sig skridskorna och eftersom det är den sista delen, så får Maria också till slut en speciell belöning av Mats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".