1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
I väntrummet på bröstmottagningen i Västerås sitter uppåt tvåhundra personer varje dag.
5 av 6
Väntrummet på ögonkliniken i Halmstad. Foto: SR.
6 av 6
BB-mottagingen på Södersjukhuset. Foto: Kicki Möller.

Bästa väntrummet!

Var med och utse Sveriges bästa väntrum, nominera ditt favoritställe. Var sitter du skönast? Vilka detaljer är viktigast när du väntar på din tur till doktorn eller sjukgymnasten. Beskriv ditt bästa väntrum med några rader och ge oss adressen dit.
Skriv till oss på kropp@sr.se eller Kropp & Själ, Sveriges Radio, 105 10 Stockholm. Märk brevet ”väntrum”.

BB-mottagningen på Södersjukhuset 
I väntrummet på BB-mottagingen på Södersjukhuset i Stockholm hänger affischer med mammor och barn. Här brukar det ligga många barn i bilbarnstolar på golvet. Och hungriga ska de vara, då får mamman den bästa amningshjälpen.

Ögonkliniken i Halmstad

I väntrummet på ögonkliniken i Halmstad ser det ut som i mormors vardagsrum. Virkade dukar hänger över röda soffryggar.

Bröstmottagningen i Västerås

Väntan på en mammografi-undersökning kan vara spänd. I väntrummet på bröstmottagningen i Västerås sitter Kerstin som väntar på att få veta om cancern spritt sig och Jill som oroar sig för knutan hon känt i bröstet.

Blodgivningen på Akademiska Sjukhuset i Uppsala

Från väntrummet ser man fötter som sticker fram i rummet bredvid. Därinne ger man bort fyra och en halv deciliter av sitt blod som sakta droppar ner i en påse. Både före och efter sitter man en stund i väntrummet och får både fika och en present för att man gett sitt blod.

Huvudvärkskliniken

I väntrummet simmar fiskarna numera lugnt i akvariet sedan en elak fisk blev bortflyttad. Lugnet råder även i resten av väntrummet med porlande vattenfall, tända värmeljus och lugn pianomusik.

Vårdcentralen i Gustavsberg

Vårdcentralen i Gustavsberg ligger precis vid vattnet och här har alla väntrum namn förknippat med skärgården - Almasundet, Jungfruskär och Huvudskär. Det är nybyggt och modernt och känns mer som att man är på ett bibliotek än en vårdcentral. Men på bibblan finns väl Kalle Anka och Fantomen och det gör det inte här, påpekar en vuxen patient som saknar sina favoritserietidingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".