Jenny Åkermans kreativitetsövningar:

1. Borsta tänderna med vänster hand om du är högerhänt. Om du klarar detta är nästa steg att även kamma håret samtidigt. Detta gör att du tränar upp hjärnan i att tänka nya tankar.

2. Håll höger hand på vänster öra och vänster hand på näsan, sedan byter du så att höger hand hamnar på näsan och vänster hand hamnar på höger öra. Den arm vars hand håller i näsan ska alltid vara närmast kroppen. Gör denna övning upprepade gånger.

3. Denna övning går att göra ensam eller i grupp:
Riv ett papper i mindre bitar och skriv kända namn, tex ”Carola Häggkvist” på 1/3 av lapparna och lägg dom i en hög. Skriv sedan olika saker man kan göra på 1/3 av lapparna, tex ”plockar äpplen” och lägg dom i en annan hög. På de återstående lapparna skriver du olika platser, tex ”på finlandsfärjan”. Dra sedan en lapp från varje hög och sätt ihop meningen, du har nu fått en helt ny tanke. 

4. Skriv en lista på hur alla saker man skulle kunna göra med tex en tesked. Var inte rädd för att komma på konstiga saker, det är då det blir nytt och kreativt. Du kan även göra denna övning på stan när du åker bil eller buss, ta då något du ser omkring dig och tänk ut så många användningsområden du kan för det föremålet. På detta sätt tränar du hjärnan att tänka kreativt och komma på oväntade lösningar.