19 augusti 2008: Vilken terapi passar dig?

Hej på er!

Mycket av den dramatik som uppstår i samband med direktsändningar märks aldrig utåt. Den här veckan hade vi ett tekniskt haveri timmen före sändning och först ett par minuter före programstart får jag klartecken att köra som planerat. Stressnivån sjönk till det normala och plan B och C fick förpassas till papperskorgen. Som fullkomligt oteknisk programledare så gör man säkrast i att hålla sig borta från teknikerna i de här lägena och framför allt inte komma med frågor som: ”Vad är det som händer?”… eller: ”Hur kunde det bli så här?” Vår tekniker Krister var i alla fall hjälte resten av dagen.

Terapi i olika former var ämnet den här veckan och via våra reportrar så fick vi en unik inblick i hur det faktiskt går till under en terapisession – för dig som aldrig prövat själv. Lena mailade in och undrade:

”Är terapiexemplen inspelade med dold mikrofon eller visste terapeuterna om att de skulle sändas i radio?”

Svaret är att de var fullt medvetna om att allt spelades in och de blev dessutom intervjuade efteråt för att reportern bättre skulle kunna förklara vad som diskuterades under samtalet. Flera personer hörde av sig efteråt och undrade varför inte just deras terapiform tagits upp, men vår ambition var inte att kartlägga alla olika terapiformer som finns, utan snarare att illustrera och diskutera krig olika inriktningar.

Signaturen B undrar hur man söker terapeut via nätet och då kan jag rekommendera vårdguidens sajt , där finns adresser till flera terapiformer och där kan man även söka till forskningsprojekt för terapi via Internet.

Christer vill ta upp ett annat ämne:

”Hej. Signaturmelodin är ett riktigt stolpskott. En överstressad mandolinmusiker...?”

Detta med signaturmelodi är inte lätt, för när det handlar om musik så är smaken verkligen delad… Vår nuvarande signatur är skriven av svenska gruppen Surburban Kids With Biblical names.

Men vi är öppna för förslag. Maila gärna in musiksnuttar till oss som ni tycker skulle passa som signatur till Kropp & Själ, så lovar vi att lyssna och se om ni har bättre idéer. Detta med signaturmelodi är dock inget som man byter hur som helst, poängen är ju liksom att man ska känna igen sig.

Vill passa på att påminna om att ni gärna får komma med förslag till vår väntrumsserie som vi tänkte avsluta under hösten. Läs mer här på sajten under rubriken Bästa Väntrummet.

Ha det så bra!

/Ulrika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista