Ensam och trettioNär man fyllt 30 ska det vara stressigt. Det ska vara viktiga möten som avlöser varandra, telefonen ska ringa oavbrutet, barnen ska hämtas och högtider firas. Det ska vara svårt att få livet att gå ihop, det ska vara familj, barn och karriär samtidigt. Men vad händer om det inte är så, om vännerna är upptagna och familjen och karriären har uteblivit? Dagens Kropp & Själ handlar om ensamhet mitt i livet. Många unga känner sig ensamma och ny forskning visar att ensamhetskänslor är vanligare bland yngre än bland äldre människor.

För Malin hände något när hon fyllde 30 år. Innan dess kände hon sig som en helt vanlig singelkvinna, men nu upplever hon plötsligt att hon blivit stämplad som ensam. Daniel har känt sig ensam i hela sitt liv, något som blivit extra svårt när han uppnått den ålder då andra är upptagna av att hinna med sina livspussel. Psykoterapeuten Torbjörn Andersson svarar på frågor i det direktsända telefonväkteriet. Medverkar gör också Mina Rydell, medförfattare till en rapport om svenskarnas ensamhet från Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet.

Mer på SR om själsliga frågor:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".