Hitta balansen

Kropp & Själ tisdag 17 februari klockan 10.03

Stressen finns överallt, på jobbet, hemma och i mataffären, men hur hittar man en balans i allt stressande? Stressforskaren Aleksander Perski talar om att vi måste gå tillbaka till det gamla synsättet att dela in livet i tre delar igen, så att det rymmer arbete, fritid och sömn. Särskilt viktig är återhämtningen. Forskaren Anna Hertting har mätt stressen inom en av de mest drabbade sektorerna, vården. I programmet berättar hon om vad som gör oss så stressjuka på jobbet.

Benskörhet drabbar många äldre, men redan i unga år finns mycket att göra för att slippa framtida problem. Benmassan växer till som mest under puberteten och genom att träna musklerna tidigt urkalkas skelettet långsammare. I programmet möter vi också 35-åriga Elisabeth som efter en graviditet hade ett skelett som motsvarar en 110-årings.

Mer om benskörhet kan du få reda på via Riksföreningen Osteoporotiker, adressen till deras hemsida är www.osteoporos.org

Vi går på hälsomässan ”Allt för hälsan” och försöker ta reda på vad hälsa egentligen handlar om. Det är ”att säga hej och adjö” enligt en ung besökare på mässan…

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista