Vägra musarm!

P1 tisdag 24 februari kl 10.03, repris 25/2 kl 00.10 och 28/2 kl 13.30

Snart sitter hela Sveriges befolkning framför datorn, hemma och på jobbet. Men hur sitter vi egentligen? I dag kan lyssnarna ringa och fråga ergonomen och sjukgymnasten om råd. Hur ska skärmen vara placerad, vad kan jag göra mot domningar, och hur ska skrivbordet stå i förhållande till fönstren och ljuset från lampan?

Nu slipper man gå till psykologen eller vårdcentralen för att behandla sin depression. I dagarna öppnar Internetkliniken Livanda med behandling för deprimerade. Hur ska det funka, är det här ett nytt sätt för forskarna att skaffa pengar och hur vet jag att behandlingen passar just mig? I dagens program granskar vi den nya behandlingen.

I Kropp & Själ för ett par veckor sedan pratade vi om vad som krävs för att man ska komma igång och börja träna. På företaget National Gummi i Halmstad betalar man de anställda om de motionerar – på företagets egen motionshall. Vi ringer upp företaget och frågar hur det går med träningen.


Sissela Kyle är inte bara en hejdlöst rolig komiker och skådespelerska, hon springer också. Tre gånger i veckan ger hon sig ut på en sex kilometer lång runda, och det måste vara exakt samma runda varje gång, annars springer hon vilse. Kropp & själ följde med ut i löparspåret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".