Trimma magen

Kropp & Själ tisdag 2/3 kl 10.03

80 procent av långtidssjukskrivna med stressymtom berövas nu möjligheten till rehabilitering, det menar Sveriges ledande stressforskare. I dagens program pratar vi med stressforskaren Aleksander Perski, Maria som varit långtidssjukskriven för stress i sju år och Barbro Jonsson, enhetschef på Försäkringskassan i Stockholm.

Förkylningar är något man får leva med. Åtta av tio svenskar är förkylda minst en gång om året, men det finns sätt att både lindra och mota bort viruset. Jan G Bruhn som är apotekare och expert på medicinalväxter tipsar om solhatt, vitlök och ginseng.

TBC är på väg tillbaka i vårt land. Vi rapporterar om nya allmänna råd om tuberkulos.

Vi spänner på oss skidorna och åker Kortvasan, det tre mil långa loppet mellan Oxberg och Mora. Vi följer ett gäng nybörjare från grundträning och förberedelser fram till målet.

Ont i magen, gaser, sura uppstötningar och förstoppning, vad kan det bero på? I dagens program tar vi itu med magen. Radiodoktorn Lotta Hallhagen svarar på lyssnarnas frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".