Katarina Pietrzak (foto: Stina N

"Kaffekaffetåren den är bra"

Tisdag 16/3 kl 10.03 med repris 00.10 och lörd 13.30

”Kaffekaffetåren den är bra.” sjöng Harry Brandelius redan på 60-talet, och ny forskning ser ut att ge honom rätt. Bland annat verkar kaffe kunna förebygga typ2-diabetes, ett glädjande besked för oss kaffeälskande svenskar. Sedan 1800-talet kan man säga att kaffet är vår nationaldryck och vi dricker tillsammans med finländarna mest kaffe i världen - tre koppar om dagen dricker vi i genomsnitt. Dagens program tar upp de senaste rönen om kaffe och kaffets påverkan på kroppen. I telefonväkteriet kan du ringa och fråga experterna om kaffe och te.

Fetman som hälsoproblem underskattas i media. I stället beskrivs fetman först och främst som ett kosmetiskt problem och som en kvinnofråga. Vi samtalar med forskare och överviktiga om den snedvridna bilden av fetman och om vad tidningarna egentligen borde berätta.

I serien ”Träna med.” följer vi med Antikrundans Knut Knutsson ut i skidspåret på antika skidor. Eller är de billiga kopior? Kropp & Själs reporter passar på att värdera både sin kondition och sina laggar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista