Katarina Pietrzak och Lotta Hallhagen i samtal med lyssnare

Bantarpiller kan ge diabetes

Tisdag 6/4 kl 10.03

I jakten på fetman föds ideligen nya mirakelmetoder och kurer som ska hjälpa oss att gå ner i vikt. Sedan ett par år lanseras ett kosttillskottet CLA som enligt marknadsföringen ska omvandla fett till muskler. Preparatet går att köpa på internet och i varje hälsokostbutik, men nu visar ny forskning att preparatet inte fungerar och till och med kan vara farligt. I programmet besöker vi hälsokostbutiker för att se vad de säger om CLA, vi pratar med näringsforskaren Ulf Riserus som sett att CLA ökar risken för att få typ 2 diabetes och med näringsexperten Fredrik Paulun som gör reklam för preparatet på sin egen hemsida.

Hypnos är en teknik som används av läkare, psykoterapeuter och tandläkare för att bota tandläkarskräck, panikångest och magproblem. Men hur går det till egentligen och varför fungerar det? Kropp & Själ åker till Ersta Sjukhus i Stockholm och träffar Marta Sjöberg som är läkare och hypnotisör.

Kropp & Själs husläkare Lotta Hallhagen sitter i studion och svarar på lyssnarnas frågor om allmänmedicin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".