Eftersnack v4 Toppa skidformen

Premiär för vår nya signatur var det idag. Vi på redaktionen är supernöjda, det hoppas jag att ni också är. Men det kommer nog att ta några veckor innan den sitter där helt automatiskt. Den förra signaturen hade vi i fyra år.

Så ett klargörande om pod:en: Förra veckans program var en repris och därför lades den inte ut på podsidan igen och gick följaktligen inte ut till våra prenumeranter – som ju sannolikt redan hört det. Men, många har hört av sig och undrat. Programmet hittar du under första sändningsdatum  2 nov 2010, eller här:

http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/2712837.mp3

Vintersport och främst långfärdsskidor var ämnet idag. Gäst var bland andra Jan Ottosson, som har fyra vasaloppssegrar bakom sig. Han tipsade och svarade på frågor kring vad man bör tänka på om man är ganska ovan skidåkare som fått lust att åka ett lopp.  Konditionen är allra viktigast att träna om man inte hinner få tillräckligt många skidåkningsmil i kroppen menade han. Sen kan man komplettera med bålträning, särskilt magmusklerna används när man stakar. Han åker inte vasaloppet själv numera, men håller i träningsläger för andra som vill förbereda sig för Vasan.

Du som är mer intresserad av skidträning kan kolla in Jan Ottossons dvd . ”Så gör du ditt bästa Vasalopp” (Pan Vision) eller dvd:n ”Teknikutveckling längdskidor” av Lars Selin & Ola Ravald (sisu idrottsböcker).

Å detta brev kom efter sändningen:

”hej

för mig är skidåkning: jobba med kroppen o njuta av naturen!

det går alldeles utmärkt med gamla grejer, jag har köpt mina skidor, pjäxor

o stavar på second hand har betalat 100kr

de är tillräckligt moderna för att ha plastbeläggning vilket gör att jag kan

åka överallt o även när det är sämre med snö eller kladdig tösnö

o jag åker verkligen överallt, rakt in i skogen o behöver inte följa några

uppkörda spår

svettigt o HÄRLIGA naturupplevelser!!!!

mvh E”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".