Foto: Lars Epstein, PRESSENS BILD

Myten om vattnet

Kropp & själ den 20 juli

Har du också sett på senare år hur allt fler har en liten flaska uppstickande i väskan på stan? Eller att kollegorna har egna tillbringare på sina bord? Att kaffekoppen på fiket åtföljs av ett glas? I Kropp & själ idag pratar vi om vatten! Hur mycket ska man egentligen dricka? Kan det rentav vara farligt att dricka för mycket? Vi talar med Mats Sjöquist, professor i fysiologi vid Uppsala universitet, som bland annat forskat kring kroppens vätskebalans.

Och eftersom det snart är dags för OS i Athen, där det ju kan vara ganska varmt, talar vi också med ett av våra största medaljhopp Stefan Holm om vad och hur han dricker i samband med höjdhoppstävlingarna.

Många flyr landet till följd av sommarvädret och då kan det tänkas att man flyger mellan olika tidszoner. Vi reder ut hur jetlag fungerar och vad man ska tänka på.

Och så spelar vi tennis med konstnären Ernst Billgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".