Friskvård? Foto: Jan Collsiöö PRESSENS BILD

Ut i naturen

Kropp & själ, den 27 juli

Det är semestertider och många har åkt ut på landet - andra kanske är kvar i stan eller - hemska tanke! - inte alls har semester, utan jobbar på som vanligt. Hur det än är med den saken så finns det goda skäl att ge sig ut i naturen; bestiga berg, paddla havskajak eller ta med en kaffetermos och promenera ut i närmaste grönområde, för mötet med naturen är nånting som alla mår bra av - barn som gamla, kvinnor som män - och det här ska vi uppehålla oss vid i Kropp och själ.

Vi får bland annat veta att man kan fiska sig frisk (!) och om det inte faller en i smaken kan man komma nog så långt bara genom att skratta. Inte nödvändigtvis ute i naturen emellertid.

Och i vår serie ”träna med” repriserar vi avsnittet där författaren, samhällsdebattören och chefredaktören för Dalademokraten, Göran Greider bjuder på en lektion i vedhuggning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".