Eftersnack v 24 Visioner om hälsa

Hälsovisioner – visst låter det lite vagt, flummigt och abstrakt? Men ändå så är det ju kring visionerna som vi bygger framåt, vidare på sånt som faktiskt har ökat hälsa och välmående och styr undan från det som ökar ohälsan I dagens program hade vi samlat fyra personer med olika ingångar på hälsofrågan. Sanna Ehdin, immunologen som blev författare och hälsodebattör som förespråkar ett uppvaknande hos människor om att man själv måste ta ansvar för sin egen hälsa, vad man äter och hur man sköter omsig. Anders Milton, läkaren som arbetat med strukturella frågor bla som regeringens psykiatrisamordnare , som vill att vi ska ha mer rimliga förväntningar på livet  och Jörgen Larsson, socionom från Göteborgs universitet som länge har intresserat sig för downshifting, alltså människor som frivilligt väljer en enklare livsstil, arbetar mindre för att få mer tid till familj eller fritid och som konsumerar mindre. Dessutom hade jag talat med författaren Lasse Berg om hans erfarenheter av sin tid med San-folket i Afrika. De lever ett lugnt och fridfullt liv utan stress och konflikter.

Vi hade tidigare annonserat ett reportage med slow-emotion-artisten Felix Lancelot, men det sänder vi istället nästa vecka.

Jag tar semester nu och är tillbaka i mitten av augusti. Men programmet fortsätter som vanligt, med nya program och några önskerepriser under juli månad. Jag önskar er alla en fin sommar och på återhörande!

/Ulrika