Eftersnack v 45 Från Y-fronten mycket nytt

Män, män och så lite manlighet var ämnet i veckans program. Vi uppmärksammade testosteronbehandling av män som håller på att bli allt vanligare. En grupp allmänläkare reagerade nyligen på den reklamkampanj som vill få män att svara på ett frågeformulär och ta det med till sin doktor för att efterfråga testosteronpreparat. Kampanjen bekostas av ett läkemedelsföretag. Vi diskuterade vad man vet om testosteron brist och behandling med manliga könshormoner och jämförde med östrogenbehandling av kvinnor som blev otroligt populärt på 90-talet men som sedan visade sig ha allvarliga biverkningar. Vi talade också om den nya mansrollen med genusvetaren Ingemar Gens. Vi trodde att vi skulle få massor av reaktioner på programmet, eftersom detta är en omdiskuterad fråga, men så var icke fallet.

Jag nämnde en bok i inledningen också – handbok för moderna män – 100 gånger smartare, den är skriven av Oskar Hammarkrantz och utgiven på Forum förlag.

Vi hörs!

/Ulrika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".