Frigör P-pillret sexlivet?

P-pillret som sparkade igång den sexuella revolutionen är ständigt omdebatterat och ifrågasatt. Hör professorn i gynekologi vid läkemedelsverket Viveca Odlind, och frilansjournalisten Frida Boisen, som anser att p-pillren står i vägen för den kvinnliga sexualiteten. Hon uppmanar tjejer att avstå p-piller och istället använda kondom.

Hör du också unga tjejer om fördelar och nackdelar med p-piller och också om den man som uppfann P-pillret - kunde Carl Djerassi ana konsekvenserna när han 1951 tog fram p-pillret?

Kosttilskott livsmedel inte läkemedel

Kosttillskottet Cuur som just nu lanseras hårt som ett bantningspreparat i Sverige, kan vara ett fall av olaga läkemedelsförsäljning. Preparatet påverkar kroppen på ett sådant sätt att nu Läkemedelsverket hävdar att det borde vara ett läkemedel och inte ett kosttillskott. Ett kosttillskott räknas som livsmedel, vilket gör att det inte kontrolleras av läkemedelsverket. Dessutom innehåller tillskottet substanser som ligger på Livsmedelsverkets förteckning över växter som är olämpliga i livsmedel, eftersom de har negativa effekter på blodtryck och hjärta. Läkemedelsverket överväger nu att polisanmäla företaget bakom kosttillskottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".