"jag vet att jag låter som en riktig besserwisser"

Jag lyssnade på Kropp och Själ idag och jag blev åter väldigt undrande över det här med barns matproblem. Vet inte varje vuxen människa i Sverige att barn inte ska äta godsaker till vardags? Att det räcker med ett Mariekex eller ett halvt glas mjölk upp till en timme innan måltid, för att huggas toppen av ätreflexen som varje hungrit, sunt barn har?

Att ett barn som aldrig är hungrigt aldrig heller är riktigt mätt?Att det som ställs fram vid måltiden är vad som bjuds och att inte laga alternativa rätter så fort barnen sätter sig på tvären?En annan sak som är svår att förstå, är att man aldrig får säga att föräldrar definitivt kan göra ordentligt fel, det är klart att de kan. Ja - jag vet att jag låter som en riktig besserwisser, men det verkar som om gamla sunda, kanske förr nedärvda, baskunskaper helt har gått förlorade.Ett litet tips måste jag odrägligen lämna: När min egen började visa ointresse för grönsaker så satte jag fram sköljd sallad, morotsstavar, tomatklyftor, gurkbitar, blomkålsbuketter osv, på bordet en bra stund innan måltiden och när han kom in i köket för att han började bli hugrig, så kunde han bara inte låta bli att knapra på ”förrätten”. / Annika P-B

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".