Homeopatikurer bevisat effektlösa!

Homeopatins konstart inrymmes icke inom fysikens lagar men väl inom metafysikens. Det står självklart var och en fritt att tro vad den vill och utöva sin religion. Vill människor betala för verkningslös behandling är det deras ensak.

Det är dock varje läkares etiska plikt att ge saklig och korrekt information, såväl till aktuella som presumtiva patienter, om sjukdomar och deras möjliga behandling , d.v.s. om någon vill svälja homeopatkurer ska denne veta att kuren är bevisat effektlös! När människan läker sig själv med hjälp av placeboeffekten är det människans självläkningsförmåga som ska ha ”äran” av boten inte homeopaten eller hans kur. Att påstå att det är kuren och inte människan själv som ger läkning , är upprörande och vilseledande. Placeboeffekten är av samma storlek och betydelse inom skolmedicin som inom alternativa behandlingsmetoder , skillnaden mellan läkare och homeopater är att läkaren ger behandlingar med effekt utöver placebo/Ulf Brettstam, Överläkare vid Höglandssjukhuset Eksjö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".