Allt går inte att förklara

Jag är Holländare men ska försöka att skriva er på svenska. Grattis till ert program för att ni pratar om homeopati och det är värt mycket! Tyvärr fick homeopati inte den möjlighet att visa vad det verkligen handlar om inom homeopati.

En antroposofisk läkare är inte rätt person att fungera som homeopat i en diskussion. För mycket tid spenderades med att diskutera frågan om hur våra potenserande medicin (ja eller inte) fungerar. Alla homeopater vet att det inte går att förklara det via de vetenskapliga testmodeller som används inom medicinska vetenskap. I stället skulle det har varit mycke intressantare att prata om läke-principen backom homeopati. För principen fungerar oberoende på vad för medicin man använder. Man skulle i stället kanske pratat om skillnaden mellan en läkningsreaktion och en reaktion när bara symptomerna har blivit nedtryckt (som i den vanliga medicinska behandlingar).Det finns 200 år av erfarenhet av homeopater i hela världen. Det skulle intressant att prata om den energin som homeopatin har baserats på och som är jämförbar med akupunkturens verkningsområde. Tack i alla fall för att ni gjorde programmet. Bert Breuker, klassisk homeopat, leg. sjukgymnast och lärare i klassisk homeopati i 20 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".