Ångest - en fluga?

Onsdag 15 februari kl  00.03, söndag 19 februari kl 12.00

Tisdagens Kropp & Själ kl 10.03 är inställt då P1 sänder direkt från KU-förhören. Däremot sänds ett kort Kropp & Själ natten mellan tisdag och onsdag samt söndag klockan 12.00.

”Jag har ångest”, meningen ger tusentals träffar vid en vanlig sökning på Internet, men var är det egentligen som vi lägger i begreppet ångest? Varför mår så många människor så dåligt trots att våra bekymmer ter sig sig futtiga om man jämför med den dagliga kamp för överlevnad som många andra människor på jorden är upptagna med? Psykologen Kerstin Hellström menar att just det faktum att vi inte måste kämpa för mat och skydd gör att vi istället förstorar upp problem som egentligen borde vara småsaker, som att hinna med allt och detaljer i vårt utseende.

Medicinfilosofen Fredrik Svenérus filosoferar kring ångestbegreppet genom historien och så möter vi en person som verkligen vet hur det känns att ha ångest.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".