Vart tar partiklarna vägen?

Vårvädra din partikel!

Tisdag 9 maj

Varma majdagar - dags att vädra ut vinterdammet! Men hur viktigt är det egentligen, för hälsans skull? Och hjälper det egentligen att öppna fönstret?

I dagens Kropp & själ hör du om den bortglömda inomhuspartikeln och om vår kanske allra farligaste plats: vårt eget hem.

I telefonväkteriet svarar överläkaren Gunilla Wieslander på dina frågor om städning och hälsa. Hur städar du för att mota damm och kvalster i grind? Städar vi för lite - eller för mycket?

Dessutom startar vi serien om den svenska gymparörelsen, där vi letar efter ursprunget till dagens kollektiva träningspass och undrar vad som hänt med oss på vägen från raka led via benvärmare till bodypump. I första delen blir det armar uppåt sträck från förra sekelskiftet, långt innan någon hade uppfunnit gasfickor i träningsskorna eller linnen som andas. Då var det ordning och reda, visselpipan ljöd och rörelserna stod i centrum. En sund själ i en sund kropp var parollen och om det var roligt eller inte spelade ingen roll. Folket skulle fostras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista