Sommarlov

Nu gör Biblioteket ett sommaruppehåll, vi är tillbaka tisdagen den 21 augusti kl 1403. Men redan den 13 augusti kl 1815 börjar Kulturradions sommarserie ”Människan och naturen” som består av fem nygjorda program. Syftet är att öka förståelsen för hur dagens syn på naturen har vuxit fram. Vad har olika författare och konstnärer tänkt om naturen och på vilket sätt var de typiska för sin tid?

Avsikten är inte att ge svar på allt utan att undersöka det som gjort oss nyfikna. Nedan följer en fullständig lista på programmen:

Måndag den 13/8 Människan och naturen del 1. På sanningsjakt med Goethe. Karsten Thurfjell irrar i skogarna kring Weimar.

Tisdag den 14/8 kl 18 15 Kulturradion: Människan och naturen del 2. Djursholm - den liberala drömmen om staden på landet. Louise Epstein hittar spår efter människor som längtade efter skönhet, sundhet och gott om plats.

Onsdag den 15/8 kl 1815 Kulturradion: Människan och naturen del 3. Lyckopiller eller Guds ordning? Prosa och poesi av Gunnar Ekelöf, Carl von Linné, Fredrik Nyberg m fl. Red. Mia Gerdin

Torsdag den 16/8 kl 1815 Kulturradion: Människan och naturen del 4. ”Där får man vända sig om, där är det tillåtet att sörja”. Om skogen i litteraturen. Av Johannes Ekman

Fredag 17/8 kl 1815 Kulturradion: Människan och naturen del 5. I andra världar med Ray Bradbury - Maria Edström följer den amerikanske sf-legenden till 50-talets landskap på Mars, Venus och jorden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".