1 av 2
Jenny Tunedal
2 av 2
Magnus William-Olsson

Biblioteket med Bokcirkeln

P1 måndag 31 mars 14:03 och tisdag 1 april 18:15

 


Människan behöver inte bara underhållning och bred epik, nej det finns en längtan efter intellektuell stimulans också. Biblioteket har träffat författarna Jenny Tunedal och Magnus William-Olsson som skrivit varsin filosofisk undersökning i skönlitterär form.Vi pratar om kärlek, ensamhet, död och hur de gör när de tänker. Dessutom en intervju med den norske författaren Lars Saabye Christensen, som fick nordiska rådets litteraturpris 2002. Nu är han aktuell med en ny bok, ”Saabyes cirkus”, som är en påhittad självbiografi.


Haka på Bokcirkeln Ryssfemman! Läs Anna Karenina ihop med författarna Elsie Johansson, Jonas Hassen Khemiri och Aase Berg. Cirkelledare är Marie Lundström. Det blir fem träffar med Bokcirkeln i vår, en gång i veckan, med start 31 mars. Under dessa veckor betar sig Bokcirkeln energiskt igenom Lev Tolstojs Anna Karenina. Häng med och få tjockboken på 879 sidor läst - eller omläst. Bokcirkeln är en av Bibliotekets nysatsningar under våren. Lite längre fram är det dags för Ateljén där konstnärer möter författare och i början på juni är Klassikerrummet tillbaka.

Programledare: Louise Epstein och Anna Tullberg-

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista