Väldigt roligt!

Jag läste Anna Karenina första gången för många år sedan och blev helt fascinerad; att denna bok som skrevs för så många år sedan fortfarande är aktuell! Jag bestämde mig för någon månad sedan att läsa om den (hinner inte läsa så mycket nuförtiden, men har tagit mig igenom en fjärdedel nu ungefär). Och så ser jag att ni ska ha detta radioprogram. Väldigt roligt!

Bonden Levin är den person som ger störst intryck på mig. Han älskar sin jord och finner sin lycka däri även om hans stora kärlek inte är besvarad. Han sprudlar av nytänkande idéer som ”folket” tycker är nonsens och alla Levin’s filosofiska resonemang är så otroligt tänkvärda rakt igenom. Jag har för mig att jag skrev upp ett citat av honom när jag läste boken första gången som jag ansåg skulle passa bra till ett bröllopstal. Jag har tappat bort det och minns det inte riktigt, men det var något om att jämföra äktenskap med att ro en båt. Jag har inte hunnit tillräckligt långt i boken än för att hitta det, men kommer definitivt att skriva upp det igen, så snart jag finner det.

Tackar på förhand för denna bokcirkel.

/Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".