1 av 2
Bram Stoker
2 av 2
På golvet i Jockum Nordströms ateljé ligger allt det som sorterats bort i högar på golvet. foto: Kerstin Wixe

Biblioteket med Ateljén

P1 måndag 26 maj 1403 och tisdag 27 maj 1815

Den blodtörstige greve Dracula fascinerar med sin ensamhet och farlighet. Nu kommer Bram Stokers berömda roman i nyöversättning och Biblioteket har gett sig i kast med boken för att ta reda på om Dracula har en fri vilja och om han har något mer att komma med än att mörda och suga blod. Även författaren Magnus Hedlund har ett intresse för mörker. Vålnader, spöken och mylingar har befolkat hans senaste romaner och i hans nya bok ”odöda, odrömda” har turen kommit till zombies. Här ställs oroväckande frågor om verklighetens natur och minnets trovärdighet. När lever vi egentligen och när är vi som levande döda?

 I den tredje och sista delen av serien Ateljén besöker Kerstin Wixe konstnären Jockum Nordströms ateljé i Högdalen i Stockholm. Han pratar med vännen och poeten Erik Fylkesson om förortens scenografi, leken och konsten.

Programledare: Anna Tullberg och Louise Epstein

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista