Intresset stort för att rädda Gröna Hästen

På onsdag lunch hade Laholms kommunledning bjudit in till ett möte med företagare och organisationer för att diskutera hur man ska kunna stötta restaurang Gröna Hästen till bättre lönsamhet, genom att företag till exempel binder upp sig för konferenslokalen ett antal dagar per år. Och mötet, som hölls på Gröna Hästen, gav positivt resultat, säger kommunrådet Erling Cronqvist.  Men kritiker menar att kommunens agerande är tveksamt ur konkurrenssynpunkt, då man hjälper en enskild näringsidkare.

Intresset var stort att vara med och försöka rädda den anrika restaurangen, säger Erling Cronqvist.

Angående kritiken säger han säger att kommunen egentligen bara fungerat som en motor för att få igång en diskussion mellan det lokala näringslivet och Gröna Hästens ägare.

Stina Oskarsson, som driver Vallåsens Värdshus är en som varit kritisk till att Laholms kommun engagerat sig för att stötta restaurang Gröna Hästen. Hon tror inte att hon drabbas negativt, utan hon regarera mer mot principen.

- Jag tycker det är illojal konkurrens, eftersom vi också vill ha hit Laholms företagare, säger Stina Oskarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".