Psykologmördare berättade om dådet

Mannen som knvimördare psykologen Irene Gustafsson i Halsmtad i august hade många gåner fantiserat om hur han skulle attackera henne med kniv. Fantasierna gav honom en tillfällig lättnad, men när han gjorde allvar av sina fantasier var känslan inte alls densamma. Det berättade den mordåtalade 31-årignen när han på torsdagen förhördes i Halmstads tingsrätt.

Med darrande stämma och med långa pauser berättade 31-åringen om morgonen då han beväpnad med tre knivar ställde sig att vänta på sin före detta terapeut på Brogatan i Halmstad.

Han beskrev att han vaknat med en känsla av att allt var slut, han kunde inte styra sig själv, han kände sig som en åskådare till det som hände. 

Efteråt gick 31-åringen till polisen och anmälde sig själv. Vad som ledde fram till mordet och varför 31-åringen under flera år förföljde psykologen Irene Gustavsson med telefonsamtal, SMS och besök utanför hennes bostad, ska han berätta om senare under torsdagen inför tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".