Mordåtalad skyller på offret

Det var hon som attackerade mig och sedan tog hon livet av sig. Det hävdar den 47-åring som står åtalad för att ha knivdödat sin före detta fru på en parkeringsplats i Halmstad. På torsdagen förhördes han i tingsrätten.

47-åringens version är att han aldrig slagit eller hotat sin fru och att han hela tiden hoppades att de skulle bli tillsammans igen. Kvinnans nya äktenskap var ett skenäktenskap för att den nye mannen skulle få uppehållstillstånd i Sverige, menar 47åringen.

Han är bra på att beskriva händelseförloppet i detalj, men han visar inte mycket känslor i rättssalen.

Hur skulle du ha känt bollar han tillbaks åklagarens fråga om hur det kändes att se bilder på sina före detta fru och hennes nye man.

Tumultet i bilen på parkeringsplatsen då kvinnan dog, utlöstes av att den före detta frun blev hysterisk och attackerade honom med en kniv. Istället för att avväpna henne drar han henne i håret och när åklagaren frågar varför så ber han först om ursäkt till alla kvinnor i lokalen, och sen säger han att kvinnor blir svaga när man drar dem i håret.

Mannen sa i inledningen av rättegången att det inte var han som tillfogade kvinnan de dödande knivhuggen, men exakt hur det skulle ha gått till det gick varken åklagare eller försvarare in på vid dagens förhör.

Mannens version av vad som hände på parkeringsplatsen skiljer sig också från vad flera vittnen berättat i polisförhör.

Rättegången avslutas på fredag.