Inga kommentarer kring moderat splittring

Ingen av de fyra moderater som ställt sig utanför maktkoalitionen i Hylte vill prata om splittringen innan de varit i kontakt med förbundet. Det säger en av dem, Desirée Hultberg i en kort kommentar på lördagen. Vi vet verkligen inte hur vi ska hantera det här säger hon till P4 Radio Halland.

Bakgrunden till splittringen är att moderaterna i Hylte inför valet ställde upp med tre olika listor, en i Unnaryd, en i Hylte och en i Torup. Bäst gick Torupslistan och de fyra som nu ställt sig utanför maktkoalitionen fanns alla på den.

Men de resterande tre valde i veckan att samarbeta med centern folkpartiet och socialdemokraterna för att få en stabil majoritet i kommunen. En av dem Jan Bokström, sade tidigare i veckan att det är för kommunens bästa som man har valt att ställa sig bakom maktkoalitionen, men att han inte visste varför moderaterna inte kommit överens.

Den majoritet av moderater som ställt sig utanför makten menar däremot att det bland annat är frågan om äldreboendena har spelat in, men annars vill de inte kommenatera situationen förrän de har varit i kontakt med förbundet.

Även moderaternas Hallandsordförande Gösta Bergenheim har kommenterat situationen som han tycker är olycklig och vill diskutera med Hyltemoderaterna så fort som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".