Norra Halland översvämmat

Norra Halland drabbades under lördagen av flera översvämningar efter nattens regnande. Värst drabbat är Kungsbackas norra delar där räddningstjänsten vid lunchtid hade fullt upp med att i första hand rädda kommunala inrättningar från allvarliga vattenskador.

Vid 11.30-tiden stod tio till 15 ärenden på kö att få hjälp och enligt räddningstjänsten så får villaägarna komma i andra hand, efter till exempel skolor daghem och vårdinrättningar.

Även vägarna har drabbats av översvämningar och till exempel har bilar fastnat under på vägar under viadukter som svämmat över.

En trafikolycka som orsakades av vattenplaning inträffade också strax efter nio på E6:an vid Viskantunneln. En bil började plana och den stötte mot en annan så att bägge for ner i diket. Den ena snurrade och lade sig på sidan. Personerna i bilarna blev omtumlade men klarade sig utan allvarliga skador.

Även räddningstjänsten i Varberg fick under lördag förmiddag rycka ut till flera översvämningar. Dessutom var det flera personer som ånade pumpar för att bli av med vattnet efter att de drabbats.

Gatukontoret var ute för att åtgärda en vattenläcka som gjorde att det kommer vatten upp ur asfalten på Nytofta vid bygdegården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".