Hallandspolisen bakom stort knarktillslag

Sex personer sitter anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott hos Hallandspolisen efter en massiv polisinsats i fiskeläget Domsten norr om Helsingborg på lördagen. Flera husrannsakningar har också gjorts.

Förutom Hallandspolisen, deltog skånsk polis, nationella insatsstyrkan och Kustbevakningen i insatsen. Räddningstjänsten i Skåne var också involverade, och nationella insatsstyrkan från vilken tio till tolv poliser medverkade ska ha fått uppdraget att medverka redan för två veckor sedan enligt deras chef.

Det var efter lång tids spaning som Hallandspolisen gjorde tillslaget mot en gruppering som försökte smuggla in narkotika med en båt från Danmark. Först greps fem personer och sedan ytterligare en person. De fördes till polishuset i Halmstad där de senare anhölls. Hallandspolisens informationschef Christer Harplinger vill inte uttala sig om vilken typ av narkotika eller vilken mängd det rör sig om. Inte heller hur gamla de gripna personerna är eller var de kommer ifrån.

Nu ska materialet ställas samman och redovisas för åklagare som grund för en häktningsframställan på måndag eller tisdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista