Narkotikagripna tidigare kända

Mycket tyder på att en av de personer som greps i Domsten utanför Helsingborg i helgen misstänkt för narkotikabrott tidigare dömts i en liknande knarkhärva som avslöjades för tio år sen.

Enligt uppgift till Sveriges Radio Halland finns det en koppling mellan det tillslag som polisen gjorde i Helsingborg i helgen och knarkhärvan 1996.

I december för tio år sen greps två män efter att de försökt smuggla in stora mängder cannabis och ecstasytabletter i en gummibåt som de körde över sundet.

De två dömdes senare till sex respektive två års fängelse i hovrätten.

Och enligt polisen finns alltså en koppling mellan de två fallen. Enligt uppgift till Sveriges Radio Halland handlar det om att en av personerna som greps för tio år sen är inblandad i den nya knarkhärvan också.

- Det finns en koppling, mer vill jag inte säga i detta läget. Det finns en koppling mellan det som hände för tio år sedan och det som hände nu. Det är en likhet både när det gäller platsen och inblandade personer, säger Christer Harplinger, informationschef på Hallandspolisen.

Jjust nu arbetar åklagaren med att formulera en häktningsframställan mot de sex anhållna personerna.

Fyra av dem är från Halland och de andra två kommer från Östergötland och Värmland. Polisen har hela tiden varit mycket förtegen om tillslaget, och vill inte avslöja vilken typ av knark det rör sig om eller om det är aktuellt med fler gripanden. Men alla är tidigare kända av polisen säger Christer Harplinger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".