DO tveksam till om kränkningar hanteras korrekt

Diskrimineringsombudsmannen DO ifrågasätter om Kungsbacka kommun följer lagens krav på hur arbetsgivare ska hantera kränkningar och trakasserier som beror på att anställda har utländsk bakgrund eller en annan religion eller tro.

Granskningen som Ombudsmanen mot etnisk diskriminering, DO, gör av Kungsbacka kommun har kommit kommit halvvägs.

DO konstaterar att det finns kommunanställda som känner sig kränkta. Och DO säger att kommunen antagligen inte uppfyller de krav som finns i lagen. Bland annat ska varje kommunal förvaltning redovisa vilka datum man har som mål att nå vissa mål i arbetet mot diskriminering och liknande.

Ungefär 7 procent av de kommunanställda i Kungsbacka uppger i årets medarbetarenkät att de känner sig kränkta på ett eller annat sätt. Av vilka orsaker vet inte personalchefen Eva Kataoka, men det är ungefär samma nivå som tidigare:

- Egentligen ska det vara nolltollernas men eftersom vi är individer med olika upplevelser av situationer så kan det vara svårt att nå dit, säger hon.

Ann-Louise Lundqvist, ordförande på Kommunal i Kungsbacka, har inte stött på medlemmar som känner sig kränkta på grund av sitt ursprung eller sin tro. De konflikter som finns på arbetsplatserna handlar om andra saker, och de fåtalet invandrarna är sällan eller aldrig inblandade:

- De är väldigt arbetsvilliga och gör alltid ett bra jobb, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".