"Jag vet inte om jag har någon framtid" - 19-åriga Tugba som sköts i Turkiet

19 åriga Tugba från Falkenberg sitter på ett svenskt sjukhus, i rullstol, förlamad efter att ha blivit skjuten under ett besök i Turkiet i våras. Trots att hon är svensk medborgare har hon inte fått det stöd och hjälp som hon borde fått. Och nu börjar fler och fler engagera sej för att hjälpa henne. Som vi berättade i måndags har det startat en insamling för att betala sjukhusräkningen från Turkiet.  

Tugba blev skjuten med fyra skott efter att hon vägrat gifta sig med en släkting.

- Jag kan inte tänka något om framtiden. Kan jag gå är det kanske annorlunda, men kommer det att bli som det är nu så har jag ingen framtid, säger Tugba.

Rättegången hålls i Turkiet den 30 november, men Tugba varken orkar eller fyskiskt klarar att vara på plats. Hon är ledsen och orolig för konsekvenserna efter beskedet att hon inte beviljats  rättshjälp från svenska staten.

- Jag känner mig övergiven i en stat där jag är svensk medborgare. Vad är skillnaden mellan mig och andra, är jag inte svensk medborgare? säger Tugba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".