Kritiserad ny arbetstidslag får stöd i Halland

Den nya hårt kritiserade arbetstidslagen får stöd från halländska representanter för de branscher som påverkas mest. Lagen reglerar bland annat hur många timmars nattvila man måste ha och hur många timmar i veckan man får jobba. Men även om det kommer att bli en besvärlig övergång så är tanken att skydda den enskilde och det tycker brandmästaren Ulf Pettersson i Halmstad är bra.

Inom både brandförsvaret och sjukvården har man pratat mycket om att det skapar problem att personalen inte får jobba mer än 48 timmar på en vecka och att de måste ha elva timmars sammanhängande dygnsvila. Och att läkarnas jourtid ska räknas som arbetstid har kanske väckt allra mest kritik.

Men brandmästare Ulf Petterson i Halmstad till P4 Radio Halland menar att den nya lagen skyddar den enskilde från att jobba för mycket och tvingar arbetsgivarna att anpassa verksamheten efter vilka resurser de har. Även personalchefen på sjukhuset i Varberg Liselott Severinsson är i grunden positiv till den nya lagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".